Byggföretag går i konkurs efter tvist

Krävs på 350 miljoner

Erlandssons Bygg i Dalarna går i konkurs. 60-70 anställda berörs.

Företaget har fått en stämning på 35 miljoner euro, det vill säga 350 miljoner svenska kronor från en baltisk husleverantör. Detta efter ett husbyggarprojekt i Sälen. 

Ägare till Erlandssons Bygg i Dalarna är Erlandsson Bygg i Sverige, en expansiv västsvensk företagskoncern med 75 bolag i Sverige och huvudkontor i Göteborg.

Koncernen köpte 2015 Färdig Bygg i Sverige, beläget i Dalarna, av Mattias Fagerheim som fortsatte som vd.

Tomas Erlandson, delägare och vd för det familjeägda företaget Erlandsson Bygg i Sverige, är noga med att påpeka för Buildig Supply att konkursen enbart berör Erlandsson Bygg i Dalarna. 

Det var i våras koncernledningen uppdagade att allt inte stod rätt till i Dalarna, berättar Tomas Erlandsson för Building Supply.

- Det var konstigheter som att man hade gömt förluster genom att skjuta fram dem i pågående arbeten, säger Tomas Erlandson. 

Därefter har ledningen fått ta del av en kriminell härva som bara växt hela tiden, där idag både polis och Ekobrottsmyndighet är inblandad.  

Vd Mattias Fagerheim har fått lämna företaget med omedelbar verkan och en tillförordnad vd har i samband med konkursen tillsatts, berättar Tomas Erlandsson vidare för Building Supply.

E-mail:leifmgn@gmail.com
Publicerad 2019-11-23 23:54:59

Senaste nummer

Din röst är viktig