Den nya dammsugaren CT 15 från Festool:

Specialisten på städning
Hög sugeffekt, hållbar och robust – i kombination med kompakt form, smart utrustning och stabil konstruktion.  Dammsugaren CT 15 är idealisk för städning i verkstaden, ute på fältet, på bygget eller för att städa bilen. 


- Förutom att kunna arbeta dammfritt blir det allt viktigare att hålla rent ute på montagejobb och på byggarbetsplatser, förklarar  Festools produktchef Andreas Buck. En ren och snygg  arbetsmiljö underlättar för hantverkaren i hans eller hennes dagliga arbete och ger framförallt ett väldigt gott intryck på slutkunden, vilket i slutändan givetvis är positivt för hantverkaren. Därför utökar vi från och med januari  2020 vårt dammsugarsortiment med en ny specialist på städning.


Hög sugeffekt
Den höga sugeffekten får CT 15 tack vare den reglerbara högeffektsturbinen. Med en behållarvolym på 15 liter suger CT 15 upp damm, smuts och till och med vatten. Tack vare den smarta utformningen utnyttjas i princip hela Behållarvolymen, vilket gör att man kan arbeta längre utan att behöva byta filtersäck.
- Vi har även satsat extra på hållbarhet och robust konstruktion under utvecklingen av CT 15 och därför utrustat den med ett stadigt chassi med stålaxlar, säger Andreas Buck. Detta, tillsammans med låg vikt och kompakt form, gör att CT 15 är perfekt för arbete ute på fältet.
Dessutom  ingår städtillbehör som fog- och möbelmunstycken i leveransen och dessa förvaras i dammsugaren – smart vid transporter. På den plana  förvaringsytan är arbetsmaterialet och andra hjälpmedel alltid inom räckhåll. Huvudfiltret byts enkelt och bekvämt utifrån.
- Nya CT 15 är idealisk för slutstädning vid bostadsrenoveringar och för alla montagejobb med liten till medelhög damm- och smutsbildning. Det inbyggda eluttaget gör att man kan använda elverktyg där måttliga mängder grovt och fint damm bildas, bekräftar produktchef Andreas Buck.

För arbeten som dammar mycket har Festool  som bekant ett brett sortiment av dammsugare.


Tekniska data CLEANTEC CT 15
Effekt 350 – 1.200 W
Max. volymström 3.700 l/min
Max. undertryck 24.000 Pa
Filteryta 3.369 cm2
Nätanslutningskabel, gummiisolerad 7,5 meter
Max. behållar-/filtersäcksvolym 15/12,5 liter
Mått (l x b x h) 470 x 320 x 430 mm
Max. anslutningseffekt eluttag 2.200 W
Vikt 10,8 kg

E-mail:leifmgn@gmail.com
Publicerad 2019-12-07 13:05:25

Senaste nummer

Din röst är viktig