L

Rot fortsatt lågt

Rotutbetalningarna i juli låg på samma nivå som förra året. Men det är en halvering jämfört med tiden före Rot-avdraget sänktes.

 

Cirka 757,5 miljoner kronor betalades ut i Rot-avdrag i juli månad. Det är cirka 1,5 miljoner mer än juli förra året.  Totalt sett har Rot-avdragen sjunkit med fyra procent eller cirka 150 miljoner mellan relevant mätperiod februari  till juli jämfört med motsvarande period förra året.  

 

Jämför man med samma period 2015 då det fortfarande gick att dra av hälften av arbetskostnaden har utbetalningarna halverats. Cirka 3,6 miljarder kronor har försvunnit från marknaden.

Antalet köpare var 111 629 i juli i år, något fler än förra året, och antalet utförare stannade på 24 467 vilket är en svag minskning precis som hela året har inneburit.

Varför Rot-utbetalningarna sjunker och byggmaterialhandeln ökar sin försäljning förbryllar många. Kan det bero på att gör det självarna blivit fler eller att byggmaterialinköpen ökar till byggen utanför Rot-sektorn. Det är alltjämt oklart.

Mikael Kindbom Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Publicerad fredag, 18 augusti 2017 10:40