L

Hantverkare tog spårvagn i protest mot p-kaos

Hantverkare plockade med sig sin utrustning med stegar, hinkar med målarfärg och borrmaskiner och hoppade på spårvagnen på lördagen i en protest mot att tusentals p-platser försvinner i Göteborg.

Hantverkarnas manifestation som arrangerades av Företagarna och utgick från Kungstorget i centrala Göteborg var en protest mot att deras arbete försvåras när många parkeringsplatser försvinner i centrum på grund av många stora infrastrukturprojekt runtom i staden.

– Redan i dag är för få parkeringsplatser ett stort bekymmer för hantverkare. Vissa säger till och med att de väljer bort jobb i centrum på grund av parkeringssituationen, säger Monica Crusner som är styrelseordförande i Företagarna i Göteborg till SVT Väst.

I en rapport från senhösten 2016 framgår att upp till 7.000 parkeringsplatser kommer att påverkas i centrum under den byggintensiva period som pågår just nu. Projekt som gör att parkeringsplatser kan försvinna är bland annat Åkareplatsen som får ett resecentrum, nya Hisingsbron samt överdäckningen av E45 fram till Götatunneln.

Trafikkontoret arbetar med att hitta ersättningsplatser men pekar även på närliggande alternativ till de parkeringsplatser som försvinner.

– Det kan fungera för folk som jobbar på kontor som kan ställa bilen och promenera. Men för mig är det svårt för jag är nere i bilen flera gånger om dagen när jag är ute på jobb, säger Mats Magnander, som har egen målerifirma, till SVT Väst.

 

 

 

Mikael Kindbom Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Publicerad söndag, 12 november 2017 21:04 Uppdaterad söndag, 12 november 2017 21:10