L
Mikael Kindbom

Mikael Kindbom

Write on onsdag, 17 januari 2018

En mamma och två pojkar i Ystad som levt utan värme, varmvatten och med läckande tak i fem år får nu hjälp med renoveringen av frivilliga hantverkare och företag som sponsrar med material.

Write on onsdag, 17 januari 2018

De tog sig in genom ett staket på Skanskas byggarbetsplats fylld med verktyg och sprang och gömde sig när polisen kom. Men domstolarna friar dem för försök till stöld.

Write on måndag, 15 januari 2018

Rot-avdragen sjönk förra året med nästan två miljarder kronor.  Sedan sänkningen av avdraget har beloppen nästan halverats och tiotusen byggföretag och hundratusentals köpare försvunnit.

Write on måndag, 15 januari 2018

Två bröder i Boråstrakten har vänt nederlag i Allmänna reklamationsnämnden och uthängning på Svarta listan till seger i tingsrätten.

Write on måndag, 15 januari 2018

Nu återkallar Essve träskruvar på grund av risk för vätesprödhet som upptäckts vid en analys efter en reklamation.  Det var just vätesprödhet som en metallexpert varnade för i Byggaren före jul.

Write on måndag, 15 januari 2018

Tydliga instruktioner kring skydd mot fall samt bra utrustning räcker inte längre för att slippa arbetsmiljösanktionsavgifter på 10 000-tals kronor.  Det har kammarrätten slagit fast.

Write on lördag, 09 december 2017

Byggaren tar nu jul-och nyårsuppehåll och återkommer med nästa  nyhetsbrev söndagen den 21 januari.

Write on lördag, 09 december 2017

Byggföretagaren Henrik Gustavsson vann på fredagen en historisk seger i tingsrätten mot fackförbundet Byggnads.  Domen innebär att småföretagare från och med nu har rätt till skadestånd mot facket om stridsåtgärder går över gränsen.

- Fantastiskt att det kunde gå vägen, säger Henrik Gustavsson som stridit i tio år.

Write on fredag, 08 december 2017

Med anledning av de återkommande svåra olyckorna med motorkapar kräver nu bygg- och anläggningsbranschens parter Sveriges Byggindustrier, Byggnads samt Seko Väg- och ban krafttag av Arbetsmiljöverket.

Write on fredag, 08 december 2017

Konkurserna fortsätter att öka trots en stark byggmarknad. 13 var ökningen mellan januari och november i år jämfört med samma period förra året.